Za čím si stojíme

  • Vezmi zdraví do svých rukou

    Vezmi zdraví
    do svých rukou

    Co je z výživového hlediska správně? Nejrůznější, a často protiřečící si informace, nás snad nikdy neobklopovaly tak moc, jako v posledních měsících a letech. Myšlenka na to, jak lépe jíst, se pak vkrádá pokaždé, když (zase) povolujeme knoflík na kalhotách nebo nás celý týden bolí záda.

    Dozvědět se více
  • Pochutnej si lokálně

    Pochutnej si
    lokálně

    Vymyslet lahodnou polévku, křupavý salát nebo svěží smoothie, ve kterém chutě hrají symfonii, zabere produkčnímu týmu týdny až měsíce. Když si v UGO při vývoji každého nového receptu sepisujeme suroviny, nikdy na seznamu ingrediencí nechybí: čerstvost, plná chuť a přirozená špičková kvalita.

    Dozvědět se více
  • Nejlepší odpad je ten, který nevznikne

    Nejlepší odpad je ten,
    který nevznikne 

    Každý by chtěl mít kouzelnou hůlku a jedním mávnutím vrátit planetu do dob, kdy příroda byla panenská. Nejsme slepí a sami vidíme, jak se i naše nejbližší okolí proměnilo od dob, kdy jsme byli školou povinní. Stále ještě ale jde zatáhnout za záchrannou brzdu. Dobře hospodařit s přírodními zdroji a zvolit si udržitelnější životní styl – každý může začít sám u sebe.

    Dozvědět se více

Jak šlo UGO

2021
2020
2019
2017
2015
2014
2012
2010
2009
2007
2006
2005

2021

2021

Když se v roce pandemie v rekordním čase se podařilo spustit vlastní rozvoz jídla UGO-rozvoz.cz, pokračovalo se dál: UGO nastavilo spolupráci s dalšími portály na donášku jídla až do domu. Po celou dobu pandemie UGO pravidelně zásobuje vitamíny zdravotníky a investovalo čtvrt milionu korun na podporu zdraví nejvíce ohrožených seniorů ve spolupráci s charitativními organizacemi v celé zemi.

2020

2020

Pandemie koronaviru sice uzavřela většinu UGO poboček na dlouhé měsíce, ale nezastavila nás, abychom s fanfárami zahájili provoz v dlouho chystané největší UGO Salaterii na Václavském náměstí v Praze. Výstavní skříň zdraví má dokonce uvnitř vzrostlý strom!

2019

2019

Prostory v Nových Butovicích už nedostačují, výroba se stěhuje za Prahu, do středočeských Jažlovic, kde sortiment balených salátů nachází prvotřídní zázemí.

2017

2017

Cestování dostalo šťávu a šmak. UGO koupilo výrobnu balených salátů Titbit v pražských Nových Butovicích a rozšířilo sortiment balených salátů prodávaných v supermarketech na benzinových pumpách nebo ve vlacích. Mít všude s sebou zdravou svačinku se stalo rázem snazší. Změna ale nastala i UGO Salateriích - k porcelánovým talířům, na které se servírovala jídla, přibyly i sklenice. Dost bylo plastu!

2015

2015

Brno je zlatá loď, do UGO Salaterie v Brně choď! Otevírá se první UGO Salaterie v moravské metropoli a zákazníci si nejvíce objednávají vynikající koktejl kombinující borůvky, maliny, ananas a jahody. Na podzim se zrodil hit: zbrusu nový devítidenní program Očista, který si okamžitě získal řadu skalních fanoušků.

2014

2014

Skuteční pamětníci si vzpomenou na síť zdravého občerstvení, která měla v logu rozvernou opičku. Mlsně se díky novým provozovnám rozjela i UGO síť a přibylo několik nových poboček. UGO také dostalo zbrusu novou tvář a světlo světa spatřily i první UGO(VY) Salaterie.

2012

2012

Když ji miluješ, není co řešit. Po roce jednání se značka UGO stává součástí tradiční české společnosti Kofola. V moravskoslezském Krnově poprvé sjíždí z linky šťáva upravená unikátní technologií paskalizace, kdy za použití vysokého tlaku nedochází ke ztrátě vitamínů a minerálů. Lahvičky se nejprve prodávají jen ve freshbarech, ale už pár týdnů na to jsou na pultech maloobchodů.

2010

2010

Parta UGO Fandů se rozrůstá, zákazníci si čerstvé šťávy a smoothies pochvalují tak, že je to slyšet až na Slovensko. V Košicích se otevírá první slovenský Freshbar a je to i první veliká změna ve vývoji firmy: práva na podnikání si pronajímá první franšízant.

2009

2009

Tři roky od založení otevírá UGO první pražský Freshbar v obchodním domě Palladium. Chodit na zdravý drink patří k dobrému tónu: podle zpráv z internetových vyhledávačů Češi stále více času věnují péči o tělo a duši: největšími skokany ve vyhledávání jsou oblasti „zdraví a fitness“.

2007

2007

UGO poprvé odvážně vyráží za hranice Ostravy. Takřka najednou otevírá dvě nové provozovny v plzeňských nákupních centrech Olympie a Plaza a třetí v centru Bondy v Mladé Boleslavi. Když se natočil první kornoutek jahodovo-malinové zmrzliny, bylo jasné, že se zrodil hit. Geniální zmrzka ze 100% čerstvé ovocné šťávy, bez laktózy, bez konzervantů i umělých barviv je v létě garancí nejlepšího osvěžení.

2006

2006

Farníkovi v Ostravě v OC Futurum otevírají první UGO juice bar. Futurum je tehdy populární nákupní centrum a zákazníci jsou z čerstvých šťáv nadšení. Kombinace chutí jsou výsledkem dlouhých porad a ochutnávek s rodinou a přáteli.

2005

2005

Marek Farník se společně s manželkou Katkou vrací z cest po Austrálii, kde okusili studentský i pracovní život. Hlavně jim uhranula jednoduchost tamního zdravého stravování: čerstvé drinky plné vitamínů kdekoliv a kdykoliv. Po návratu zakládají firmu s myšlenkou, že budou i v Čechách provozovat podobné juice bary plné vitamínů a dobré nálady.

UGO SALATERIE a FRESHBARY